Lonc színű hétvége :)


Ahogy azt már év elején megtudhattuk, az ez évre szóló színajánlás a Pantone cég részéről a lonc szín.
Számomra a szín különlegessége nem csak abban rejlik, hogy ritka árnyalat és pont a rózsaszín és a piros, vagy épp lazac határán mozog, - így végül is egyik sem-, hanem mert éppen emiatt a rózsaszín ellenzők, vagy a pirosat túl hivalkodónak tartók is megkedvelhetik ezt az árnyalatot. 
Bár a képen látható virág nem lonc, és igazából nem is tudom pontosan a nevét, nemrég találtam rá egy kertészetben, amikor a tavaszi virágok között válogattam. Annyira megtetszett, és mintha ennek az árnyalata is a lonchoz hasonlatos lenne. 
Ha már anyák napja és hétvége közeleg, hoztam pár ötletet és képet ennek a színárnyalatnak a felhasználásával.

Mivel különleges szín, így remek választás különleges alkalmakra, például esküvőre dekorációnak, menyasszonycsokornak, akár a koszorúslányok ruhájaként, vagy azon visszaköszönő díszként megjeleníteni. De akár a hétvégi anyák napjára is választhatunk ilyen színű csokrot, bár ez az árnyalat inkább a nyári virágokra jellemző, de virágosoknál jó eséllyel találni már hasonlót.

Mint ahogy minden más szín, úgy ez is attól függően lesz extrém vagy épp visszafogott hatású, hogy mekkora mennyiségben alkalmazzuk, akár lakberendezésben, akár dekorációban, vagy épp ruha divatban. 
Ebben az enteriőrben inkább extrém méretet öltött a felhasználói kedv:) Falak színe és a textilek egyaránt lonc színben pompáznak, vélhetően a hatalmas nyílászárókon beömlő fény, valamint az a kevés, de jól megválasztott pasztell árnyalat teszi mégis vonzóvá illetve tompítja a vadító hangulatot.
 Ennek éppen ellentéte a következő berendezés, ahol a natur színek ellensúlyozzák, szinte már észrevétlenné teszik az asztal körül elhelyezkedő székeket. 
 Valószínűleg azon, főképp fiatalabb korosztály számára lesz kedvenc színválasztás, akiknek vagy volt rózsaszín korszaka már korábbról is :) vagy még mindig tart, vagy mert éppen nagyon is kedvelik a kirívó, nem mindennapi színeket. Egy lonc színű kanapé, rajta vidám mintás párnákkal szerintem sok tini álma. 
 Akár tini korosztály részére, akár a felnőtteknek jó megoldás néhány párna elhelyezése a térben, praktikus, ha ezeken a huzat cserélhető, így évszakonként, vagy épp hangulattól függően nagyszerűen lehet a berendezést variálni. 
Különleges szín, különleges virág, jómagam a sárgás színűt ismerem, aminek nyári estéken isteni finom vaníliás illata van, most a májusi első vasárnap alkalmából ezzel a szép jelképes virággal köszöntjük az édesanyákat!


Megjegyzések