Színek erejével


Azonnali hatást akarsz? Válassz merész vöröset!

" Egy vörös Chanel rúzst viselő nő kirí a tömegből, míg aki angolrózsa-árnyalattal festette ki magát, azt nem mindenki veszi észre, és szépségének felismerése gyakran hosszabb időbe telik. Mégis, mindkét árnyalatnak sajátos vonzereje van - és ez a vöröses árnyalatú szobákra is igaz. " Lizzie O'Prey gondolkodik így, aki a könyv szerzője.

Az köztudott, hogy a színekkel micsoda páratlan játékot lehet vívni egy otthon falain belül. Mondhatni, amíg festék van addig szinte kimeríthetetlen a hangulat-változások sora. Képzeljük el, hogy lakásunk egyik helyiségét egyik napról a másikra átfestjük, és lecseréljük a textileket. És képzeljük el, hogy mennyire más érzés fog körülvenni, amikor az új színek élni és hatni kezdenek ránk és közérzetünkre.

 
Bámulatos hatásokat érhetünk el, és az 1-2 hétig tartó rumlin túl az egyik legegyszerűbb és leginkább pénztakarékos megoldás a festés. Akár csak úgyis, hogy nem minden fal kap új színt. Szemeljük ki például a nappaliban a kanapé mögötti falat, vagy az étkezőben az asztal környékét. Hálószobában az ágy mögötti falszakaszt, falfülkés megoldás esetén legyen ez a terület kiemelt.
Előszobában kerüljön a tükör egy ütősebb színre festett területre. Az esetleg unalmas, pláne természetes fények nélküli közlekedő kapjon valami szokatlan, netán meghökkentő falszínt. Ezernyi lehetőség, számtalan variáció.
Természetesen van, aki marad a pasztell színeknél, inkább azt  a környezetet kedveli, ahol a napi munka után hazaérkezve meghitt nyugalom veszi körül.
Ám vannak, - különösen, akik otthon dolgoznak és pláne, ha kreatív munkát végeznek - akiknek időről-időre kell az inspiráló, mindig újra, új gondolatokra, ötletekre serkentő környezet. Számukra remek lehetőség azt a helyiséget, ahol az alkotó munka folyik időnként valami egészen más színűre hangolni, mint addig volt. 
 
A vörös szín, melynek rengeteg árnyalata ismert és kedvelt különösen erőteljes, aktív árnyalat, melyhez számtalan érzés társítható. A vörös a szerelem jelképe, így a szenvedély és az érzékiség kifejező eszköze is.
 
A játék utolsó kérdéséhez érkeztünk, a könyv, melyet sorsolni fogunk még számtalan nagyszerű ötletet tartalmaz.
Ehhez az íráshoz kapcsolódó kérdés, melyre itt a cikk végén vagy facebook oldalunkon várjuk a választ:
Otthonotok melyik helyiségében tudnátok elképzelni egy erőteljes színválasztást - vöröset, bordót, tégla-pirosat ?
Márton Anikó


Megjegyzések