Tavaszköszöntő lakberendezés



Ígértem már korábban, hogy az idei évre a Pantone által megfogalmazott, a 2011-es év színének kikiáltott lonc színekben pompázó enteriőrök képei is fognak felkerülni. 
Ez a szín sminkben, öltözékben, lakberendezésben egyaránt különleges árnyalat. Nekem a se-nem-rózsaszín, se-nem-piros, se-nem-lazac környékén mozog, de mivel éppen egyik sem, hát akkor legyen lonc :) Mivel ruháinkat, külső megjelenésünket könnyebben változtatjuk évszakról-évszakra, tavasszal bátrabban veszünk fel friss, üde színeket, nyárra előkerülnek a telt és erőteljesebb színek, ám otthonunkban nem ennyire egyszerű egyik napról a másikra új ruhatárat varázsolni. 

Azonban, ahogy öltözékünkben sokszor elég egy kiegészítő, egy új táska, egy kendő, vagy egy ékszer, úgy a lakberendezés területén is gyakran elég néhány dekorációs elem és máris elérhető a hangulatváltás. 
A lakás meglévő stílusához célszerű az újítást illeszteni és természetesen fontos a helyiség funkcióját is figyelembe venni. Ezen a képen a tapétától eltekintve, ami igen bátor megoldás, néhány tárgyon, és a székek kárpitanyagában jelenik meg a lonc.
 Arra is van megoldás, ha nagyon tetszik ez a szín, vagy más erőteljes árnyalattal is hasonlóan bánhatunk, nevezetesen, hogy csak egy bizonyos fal, vagy oszlop, vagy falrész kapjon új árnyalatot.  Az külön dicséretes megoldás, ha ugyanez az árnyalat az enteriőrben még visszatér berendezési tárgyon, vagy ahogy a képen is látható az egyik fotelon, és a párnákon. Egy oszlopot átfesteni, néhány textilpárnát megvarrni, vagy beszerezni még nem túl nagy kihívás :)

Márton Anikó

Megjegyzések