Képes képtelen

Avagy hogy kerül a kép a falra, milyen elrendezésben, egymáshoz illeszkedő vagy épp teljesen eltérő stílusú keretekben, és témákkal.
Modern vagy klasszikus, minimál vagy rusztikus, mondhatni bármelyik lakberendezési stílust választók berendezési, dekorációs tárgyainak egyik alapja a kép, fali kép, családi kép. Amíg csak néhány van belőlük könnyebben megtaláljuk átmeneti, vagy végleges helyüket, ám, ahogy gyűlnek, ráadásul lehet, hogy az évek során kapott, vagy vásárolt képkeretek nem is igazán illeszkednek egymáshoz - úgy jön a fejfájás, hogyan is legyenek mégis esztétikusan és harmonikusan bemutatva, és a falakra elhelyezve.
 Néhány nagyszerű, kicsit bohém és kétségkívül extravagáns ötleteket is tartalmazó képet és egyben elrendezési lehetőséget szeretnék megosztani az olvasókkal. 
kép forrása: More Home Ideas
Természetesen két fontos tényező segíti vagy épp nehezíti a képek elrendezését: nevezetesen a képek és otthonunk stílusa. Lehet birtokunkba néhány régiségnek számító, vagy korabeli művészeti festmény, ám lehet mindezzel párhuzamosan pár modern darab is. 
Ha a lakás stílusa klasszikus, pláne, ha polgári hangulatú a berendezés és részét képezi egy kellemes hall vagy szalon, úgy ebben a helységben remek helye lehet a klasszikus festményeknek. 
Modern képek elhelyezéséről sem kell lemondani a klasszikus otthonokban, ott érdemes a keretek egységességére törekedni és azokban klasszikus jegyeket alkalmazni. 
Bátor megoldás a csíkos tapétán a képek sokasága és elrendezése, ám a fekete keret következetes alkalmazása mégis segíti az egységes megjelenést és ezáltal nem zavaró a mintás tapéta és a többféle formájú kép együttes megjelenése a térben. 
Kép forrása: ITT

Ha túl sok képet szeretnénk egy falszakaszon elhelyezni akkor vagy a képek stílusát, vagy a keretek színét, formáját érdemes egységesen kezelni. Fenti képen a fekete-fehér fotók kerültek egy falra, melyekhez a keretek is ugyanezen színekben láthatók, így akkor is jól eső a látvány, ha ilyen mennyiségű képet látunk egyben. 
kép forrása: ITT 
Néhány régies, patinás kép nagyszerűen mutat szintén régebbi, akár kopottas tárgyak , bútorok között. A színek, keretek itt is egységben vannak, nyers vagy fehér színű paszpartut kaptak a képek, a keretek megoldása is az egyszerűségre törekszik.
Lépcsőfeljárók, folyosók falai nagyszerű felületei több kép elhelyezésének. Fenti kép szép példája annak, hogy a klasszikus lépcső és néhány tárgyhoz remekül választották a grafikai gyűjteményt, és bár itt a képkeretek vegyesen láthatók az összkép mégis egységes, hiszen itt a stílusban tartás a fő erénye a berendezésnek.

Márton Anikó

Megjegyzések