Van, ami nem megy ki a divatból

Ilyen a pöttyös. Megunhatatlan :) Ki tudja miben rejlik a titka, de ez valahogy örök marad ruházkodásban, kiegészítőkben, lakberendezési tárgyakban egyaránt. 
A pöttyös ruha eredetét a divattervezők vitatják: egyesek szerint Kelet-Európából terjedt el, méghozzá a 19. századi Lengyelországban jött először divatba, míg mások úgy vélik, a pöttyös ruhát Walt Disney figurája, Minnie egér tette világszerte népszerűvé. 
Legnagyobb népszerűségét a pöttyös ruha az ötvenes években tudhatta magáénak, de azóta is sokan viselték szívesen, például Madonna és Cyndi Lauper is, valamint számtalan művésznő ruhatárából nem hiányozhatott valami pöttyös ruhadarab, cipő, táska.
A pöttyös viselet leginkább a 70-es évek hangulatát idézi, és a  rock and roll időszak kedvenc  pöttyös viseletét juttatja eszünkbe. Mindenképpen nosztalgikus és romantikus viselet. 
Ha ez a mintázat jut eszünkbe általában a piros, vagy fekete-fehér pöttyösre gondolunk, de természetesen más színkombinációban is megtalálható, és stílustól függetlenül több irányzat újra és újra felfrissíti ezzel a mintával kollekcióit.
Tengerparti hangulatot idéz, a kék, türkiz összeállítás, ám a következő montázsban a hagyományosnak mondható piros-fehér pöttyös köré tavaszias, és kicsit kiránduló valamint kerti hangulatot választottam kiegészítésként. 
Üde, friss, és ha jön az eső akkor is van megoldás :)
Végezetül egy összeállítás az apróságoknak, hiszen vélhetően a gyerekkori évek és persze különösen a kislányok ruhái, kiegészítői nem nélkülözhetik a pöttyös anyagokat.

Márton Anikó

Megjegyzések