Előbb-utóbb tavasz lesz

Úgy döntöttem ezt a posztot nagyon bulvárosan fogom indítani :) Tavaszt akarok, MOST ! :)
Erre vágyom: szabadban teregetés, nyitott ablaknál takarítás, egyre hosszabb séták, erősödő madárcsicsergés hangra ébredni. Jöjjenek már a finom illatú, lágy napsütéses napok, és egy szépséges évszak, a tavasz.
Biztos vagyok benne, hogy ez időtájt szinte minden nőtársamban bizsereg a késztetés, hogy otthonunkba is mielőbb költözzön be a frissesség, legyen minél több virágzó növény, a napsütötte érzés ne csak kint, hanem a falakon belül is érződjön. Viszont ehhez most ebben a pillanatban, ha az időjárási hírekből jól értesültem az ország nagy részén nehogy kinézzetek az ablakon.


 Eredetileg így akartam nekifogni ennek az írásnak:  

El lehet pakolni a meleg takarókat, télies kelméket, és jöhetnek a vidám, tavaszi színek és minták.
Előbbivel még nem érdemes kapkodni, de legalább a minták és színek hozzanak egy kis tavaszt, ha már az elhúzódó tél napjai ennyire zimankós hangulatban múlnak.
Már egy egyszerű vázába elhelyezett friss virágcsokor is jó lépés - frézia, nárcisz, jácint, tulipán - ki mit kedvel, az illat feledteti majd a hajnali mínuszokat.
Azért előbb-utóbb csak itt lesz már a tavasz, addig is lehet készülődni, kisebb-nagyobb hangulati elemeket választani a dekoráláshoz.
Persze nagyon bátrak remekelhetnek, különösen, ha festés előtt állnak. Komplett tavaszi rétet festhetnek lakószobájuk, vagy a közlekedő falára :) Tényleg nagyon vagány elgondolás, otthoni környezetbe kicsit erősnek érzem, de közösségi helyiség unalmas falaira, vagy óvodába, iskolába, hogy a gyerekek jobb kedvvel érkezzenek és tanuljanak kreatív megoldás.
A tavaszi friss színek, - mint ahogy a többi évszak meghatározói árnyalatai is - a természetből vett növények üdeségét, a megújuló, harsányan zöldbe boruló bokrok, fák virágzásának életre keltét szimbolizálják. kedvvel öltözzenek remek megoldás.
Ha nem festéssel kerül a falra a minta barkácsáruházakba, kreatív hobbi boltokba és lakberendezési boltokban is lehet kapni könnyen felhelyezhető falmatricát, így kézügyesség hiányában is lehet tavaszt varázsolni a falakra :)
Márton Anikó

Megjegyzések