Hófehér enteriőr - tiszta érzet, kimért hangulat



A tél beköszöntével már a külső környezet is fehérbe borult, a hegycsúcsokat tartós hótakaró fedi, a városokban néhol van még, néhol már elolvadt, ám én most a belső környezet hófehérségét és a vele kapcsolatos érzetet, gondolatokat osztom meg.
Akár szakmai, akár laikus szemmel tekintve egy hófehérben pompázó enteriőrre, az első benyomásunk egészen biztosan az, mennyire kényes lehet mindennapi használatra.
Igazán látványos megoldás a tone in tone, (színben tartva) a fehér szín pedig, bár tényleg óvatos bánásmódot igényel használata, mégis összességében jó elnézni egy csupa fehér berendezést. Pár évvel ezelőtt a Milánói kiállításon volt tapasztalható, a fehér bútorok, kiegészítők, textilek egyre hangsúlyosabb alkalmazása.
A korábbi évek sokszínűsége, a retro-láz bátor színei mintha letisztultak volna. A nagy visszhangot kiváltó, kontrasztos fekete-fehér színkombinációt is magán viselő neobarokk után mintha önmagára maradt volna a fehér. Hófehér kárpitok, fényes fehér bútorok, és mindehhez még a dekorációs elemek is fehérben pompáztak.
Ártatlanságot, tisztaságot, ugyanakkor eleganciát fejez ki. Hideg, kissé merev, ám kétségkívül letisztult szín.
Ahogy az esküvői ruha a szűz lányon az érintetlenséget, az ártatlanságot szimbolizálja a lakberendezésben a fehér a tisztaságon túl eleganciát és kicsit kimért érzetet kelthet. 

Aki elég bátor és nem ijed meg a kihívásoktól, számukra jó választás az egy színre, vagy árnyalataira hangolt enteriőr berendezése.

Aki így dönt annak javaslom, hogy az egyhangúságot a formák változatosságával ellensúlyozza. Alkalmazzon többféle anyagot, legyen néhány karakteres darab a bútorok és a dekoráció között is.


Vagy legyen egy plusz kiegészítő szín, ami éppen hogy megjelenik a térben, talán csak egy párnán, vagy vázán, vagy képen a falon.


Márton Anikó
szín és stílustanácsadó
képek forrása: DecorPad

Megjegyzések