Őszies lakberendezési tippek



Mondhatni az ősz az egyik legkedveltebb és egyben legegyszerűbb dekorációs ötleteket, tippeket ontja magából, hiszen csak ki kell menni a szabadba, a kertbe, összeszedni egy csokorra valót, vagy gyűjteni gesztenyét, hajtogatni néhány ágat, melyre kedvenc apróságokat aggathatunk, vagy egy tálba rendezni szép, színes terméseket, közepébe helyezni egy hangulatos gyertyát - az ötletek száma végtelen, mert az őszi természet színei, hangulatai önmagukban inspirálnak.
Az elmúlt napokban csodaszép időben volt részünk, a hosszú hétvégén biztosan sokan kirándultak, vagy csak sétáltak egyet a természetben. Talán még nem késő arra biztatni a lelkes otthonszépítőket, hogy még az adventi dekorációs hullám előtt meleg, őszi színeket csempésszenek otthonukba.


Ajtó-díszek, színes párnák, gyertyák, vázába helyezett csokrok - tényleg nem szükséges még csak őrült kézügyesség sem ezek elkészítéséhez, vagy épp cseréléséhez.
Két héttel ezelőtti, őszi lakberendezési színekkel, ötletekkel foglalkozó írásban már utaltam színekre, anyagokra is, így most itt csak ismétlésként annyit, hogy néhány textília, vagy párna lecserélésével is könnyedén változtatható az otthoni hangulat.
Ám, ha tényleg nincs többhöz kedvünk,  vagy időnk bíbelődni különösebb dekorációval, akkor a már említett színes, őszi termés, virág, levélcsokrot helyezzük egy vázába, tálba.
Ez a kép az egyik kedvencem, jó példa arra, hogy akár egy régi, kopottas, ám ettől épp patinás ládikában is milyen jól mutat a lazán összeválogatott őszi kompozíció.
"Megjött az Ősz, s ecsetét elővette,
Tarka színeket festett a falevelekre.
Sárgát kavart, hol gyönyörű vöröset
Rajzolt sok-sok apró narancsos köröket.
Szebbnél szebb színek olvadtak egymásba,
S lett az erdő a szivárvány pompás földi mása."

(Tóth János)
  
Márton Anikó

Megjegyzések