Papírlakás - kartonból is lehet házat építeni

  
Azt nem mondanám, hogy álmaim otthona lehetne egy ilyen szoba vagy lakásbelső, meg azt sem, hogy huuu, ez aztán a hívogató édes otthon, mindenesetre Inspiráló és költséghatékony megoldás.
A karton lakás Don Lucho Casa de Karton projektje a rajzos műfaj egyik legszebb gyöngyszeme.
Bár ránézésre túl szürke, túl unalmas, túl egyhangú, a kényelmi szempontokról nem is beszélve, ám mégis értékelendő az alkotás maga, és ez a fajta gondolatiság.


A sajátos stílusú lakásban a papírból és kartonból készült szobákban, konyhában - ahol a főbb bútorok mellett a legkisebb kiegészítők is mind papírból készültek - egészen úgy  
érezhetjük magunkat, mintha egy rajzfilm részesei lennénk. Inkább installációnak képzeljük, semmint életünk mindennapos részeként.
Az ilyen személyre szabott újrahasznosítás nem csak szórakoztató gegnek jó - hiszen ezek a tárgyak egyáltalán nem használhatóak, és teherbírásuk is erősen kétséges -, a demonstráció mellett a következetesen alkalmazott rajzos stílus is figyelemre méltó, nem is beszélve arról, hogy a kitartó szorgalmon, néhány kartondobozon és papíron kívül nem kell hozzá más, bárki kipróbálhatja otthon is.
Márton Anikó
stílus és színtanácsadó

Megjegyzések