Kávébarnák és karamellek


Visszafogott, érett, elegáns. A kávébarna szín időtlen és klasszikus. Éppen ezért újra és újra felüti fejét az aktuális színtrendekben.
Igaz annyira szerethető ez az árnyalat, hogy inkább azon lepődnénk meg, ha kimenne a divatból :)
 A 2010-es évben a divatban a Camel névre hallgató árnyalat lett a befutó. Így aztán a kifutókon számtalan csodaszép drappos, barnás, tejeskávé színezetű kollekciót lehet látni.
A barna szín megnyugtató, átható megjelenést kölcsönös viselőjének. A föld színe a természetben minden más színnel jól mutat együtt. Sötétebb tónusokhoz főleg a sötétbarna haj passzol igazán, de a fekete, és az aranybarna is harmonizál vele. A vöröseknek és szőkéknek a világosabb árnyalatok jobban állnak, kiváltképp a világos bőrszínnel rendelkezőeknek. Szemszín tekintetében főleg a barna, a fekete, vagy a zöld a legelőnyösebb.


 Lakásunkban, otthonunk falai közé is remekül illeszthető, mivel természetközeli szín, így eleve sok-sok tárgyunk már eleve ilyen tónusú.
A fabútorok, rattan és nádfonatos dobozok, kosárkák, és számtalan berendezési részlet az, ahol a barna megtalálható. Bár sokan mondják, hogy nem szeretik a barnát - ez egyébként érdekelne, hogy miért lehet így -, de a többség kedveli és bátran választja.
 
Mivel számtalan árnyalata van, így akár meglévő más színekhez és újakhoz is könnyen illeszthető. Természetesen nem minden színnel harmonizál, a kérdés, hogy milyen hangulatot kívánunk létrehozni. Egy meleg érzetet keltő, pihe-puha lágyságot sugalló enteriőrhöz minél inkább pasztell árnyalatát válasszuk, drappokat, tejeskávé és világosbarna kiegészítőket.
Azoknak, akik nem tartanak az erős kontrasztoktól különösen érdekes hatást lehet elérni türkiz kékkel vegyítve, nagyon természetes hatást mutat a zöldekkel, és egy elegáns, finom hangulatot fog tükrözni bordók keverésével.
Márton Anikó


Megjegyzések