Esküvői pompa és dekoráció


Az esküvő fontos kelléke és a teljes összhang elérésének elengedhetetlen része a dekoráció. 

Akkor is, ha kis létszámú menyegzőre készülünk, és akkor is ha nagyobb helyszín áll rendelkezésre. Ennek megfelelően nagyobb a létszám az eseményen, de az esküvői dekoráció, a virágok, színek hangsúlyos szerepet játszanak ezen a napon.
Már szót ejtettünk a menyasszony sminkjéről, amelyet saját ruhájához, stílusához igazítunk, hamarosan a virágcsokrokról szóló anyagunk is elkészül, ám mindezekkel egységes hangulatra törekedve kell megválasztani a dekorációs kellékeket, anyagokat is.

A nyári hónapokban tartó esküvő alkalmával elsősorban a nyár színei dominálnak, mondhatni könnyű, mert számtalan friss virág áll rendelkezésre.
Amit szükséges és fontos figyelembe venni az a helyszín, a terem hangulata, valamint a menyasszonyi csokor színei, virága. Ezekből az adottságokból kiindulva valamint a helyszín berendezését, stílusát, asztalok elrendezését figyelembe véve jöhet a színek, anyagok meghatározása.


Nyári esküvők alkalmával gyakori a külső helyszín választása, ilyenkor fontos nem csak a tartósság - amennyiben élő virág is kerül a kompozíciókba - hanem az időjárási viszontagságok figyelembe vétele is. Erősebb szélre, rekkenő hőségre is készülve kell megválasztani a növényeket.
Vannak állandóan használt, jól bevált színek, az egyik alapszín a fehér és az ekrü, amely jellemző az asztalok alapterítéséhez, székek huzatához, ehhez a leggyakrabban társított kiegészítő színek: a bordó, barackszín, pezsgő árnyalat, pasztell zöldek, barnák. 

A legszebb hatást akkor érhetjük el, ha mind az alapszín, mind a kiegészítő szín egyensúlyban van.
A dekoráció stílusa is igen változatos lehet. A legtöbben az esemény hangulatának erősítésére romantikus elemeket kérnek, minél több virág, gondosan elrendezett masnik, szirmok, mécsesek. Amennyiben a helyszín történetesen egy díszes kastély úgy az esemény is igazodjon a hely patinájához. Ez esetben klasszikus elemeket, visszafogottabb színeket érdemes használni.
A dekorációhoz egyaránt használható cserepes virág és vágott virág is. Cserepesek esetén szépen dekorált cserépben jól mutatnak az esküvőn és az esküvői vacsora asztalon azok a növények, amelyek virága dekoratív. 

   

Ilyen például az azálea, vagy a hangsúlyos virágú cserepes amarillisz vagy az egzotikus orchidea.
Márton Anikó

fotók: weddings.hu, valamint saját kép

Megjegyzések