Tükröm-tükröm, Te is szép vagy!


Manapság nagyon sok nőtől hallani, hogy mennyire csúnya, mármint, hogy ő csúnyának tartja magát...ez súlyos probléma, ilyenkor az önértékeléssel vannak komoly gondok.
A szépség elég szubjektív dolog, külső és belső tulajdonságok összessége. Mindig azt mondjuk, hogy a belső tulajdonságok a fontosak, az alapján lehet megítélni egy embert. Igen, de ne felejtsük el, hogy az első mégiscsak a külső benyomás alapján hozott ítélet, ha tetszik, ha nem. Ha viszont a külsejét valaki ennyire negatívan ítéli meg, az kihat a viselkedésére, a belső tulajdonságaira.
Szerintem igenis mindenki szép! Mindenkiben meg lehet találni azt a pontot, ami különleges, egyedi és hangsúlyozható. 
A legfontosabb, hogy ez tudatosuljon bennünk és elfogadjuk önmagunkat, tisztában legyünk a lehetőségeinkkel. Van, akinek ehhez külső segítségre van szüksége.

 
Ez lehet pl. egy sminktanácsadás. A smink egy olyan lehetőség, amely, ha jól készítjük el, nem megváltoztat bennünket, hanem pontosan azokat a bizonyos előnyös pontokat emeli ki, a kevésbé előnyöseket pedig leplezi. Az alapok mindenki számára elsajátíthatók. 
Ne felejtsük el: a szépség önbizalom, az önbizalom félsiker! Ha csak néhány ecsetvonás elegendő ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat bőrünkben, akkor sok további problémától kímélhetjük meg magunkat.
A smink az ápolt, harmonikus megjelenés fontos része. Nemcsak a külső megítélés szempontjából, hanem saját magunk örömére, elégedettségére is szolgál. Lényeges szempont, hogy mindig a karakterünkhöz és az alkalomhoz illően válasszuk meg sminkünket.
Jenőfi Réka

Megjegyzések